Wednesday, March 28, 2007

Strategia on verbi, jolla yrityksen kulttuuri viritetään kääntämään kilpailuetu kassavirraksi

Sitooko henkilökohtainen etiikka kätesi, kun kysymys on voittamisesta? Bisneskonvergenssin psykoaktiivinen derivaatio käyntiin joka yrityksessä nyt! Globalisoituva bisnes ulvoo nälkäisten susien raivolla uutta systeemiälyä todellisuusjohtamisen pelikentälle. Reseptit ovat selvät: oivaltaminen, rohkeus, nöyryys ja oman inkompetenssin peittäminen. "Jos et osaa mitään, delegoi kaikki", huudahti Knibbenbergin kuninkaallisen businessyliopiston riemumaisteri Ibrahim Gyldenstern jo kultaisella kahdeksankymmentäluvulla, jolloin miehet olivat miehiä, housut salihousuja ja roleksit rolekseja. Lauseeseen kiteytynyttä selvänäköisyyttä ei voi kuin ihailla, sen ääreen on nöyränä, voimattomana, sielu avoinna ja takki tyhjänä pysähdyttävä. Se on jumankekka idän viisautta, zenmestarin puhetta ja samurain salskeutta kiteytettynä viiteen sanaan. Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku ja käsittämättömyyksien laukominen tyhmyyden taklaamista toiseen potenssiin. Kun olet ulalla, vetoa spatiaaliseen subjektioon ja vetäydy. Vaihda rintamaa, iske kuin ulaanirykmentti vastustajan suojaamattomaan sivustaan taktisella filosofialla. Ajatusten toistaminen on keino muistaa, kuka olet, mihin pyrit ja mikä totuus sinut kulloinkin vapauttaa. Sillä totuus ei ole totuus ellei se palvele sinun etujasi. Muista, että olet merten yksinäinen saalistaja. Business ei tule luoksesi vaan sinun on haistettava se niinkuin tiikerihai haistaa haaksirikkoisen merimiehen. Sinun on tiedettävä koska iskeä ja iskettävä välittömästi. Jos kuitenkin olet vielä nössö, surkea pehmoileva luuseri. Ota taktiikka haltuun. Sinun näyrä mestarisi on Conmen konsultti.

1 comment:

vaikkukorva said...

Mitä jos käyttäisit lyhyempiä kappaleita? Huonojakin vitsejä on mukavampi lukea jos ne on kirjoitettu ikään kuin nettiä varten.

Sinänsä hyvä konsepti tässä tässä sun blogissa. Olen jo pitkään ajatellut, että blogi on hyvä alusta fiktiolle ja ironialle. Onhan jo tekstiviestiromaanikin, miksei blogiromaani?

Ei haittaa vaikka poistaisitkin tämän kommentin: viesti on tarkoitettu yksin sulle, hyvä Intiimi.